Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bangalore: Interventieregeling moet uientelers helpen

Tholen - Met uienprijzen die fors gezakt zijn op de lokale markten heeft de deelstaatregering besloten om binnen enkele dagen een interventie regeling met een minimumprijs aan te kondigen. De prijzen van uien zijn naar 2,20 euro per 100 kg. gezakt in Hubli, Dharwad, Chitradurga, Davanagere en andere uienmarkten in het noorden van Karnataka, wat ernstig leed veroorzaakt bij de uientelers.De kwestie werd besproken in de kabinetsvergadering op dinsdag jl., waar minister Suresh Kumar zei dat de regering uien wil aankopen onder de interventie regeling om de boeren te helpen.Echter, de minimumprijs onder de interventie regeling zou in een dag of twee bekend gemaakt worden, zei hij.

Eerder heeft voormalig minister Bellubbi in een memorandum aan minister-president Sadananda Gowda en minister Laxman Savādi onmiddellijke tussenkomst van de overheid geëist om uien te kopen van telers. Bellubbi zei dat een hoge uienproductie in Maharashtra en oogstverliezen door de onregelmatige moesson in Karnataka een scherpe daling van de uienprijzen heeft veroorzaakt. Boeren verkochten vorig jaar uien voor € 29,05 per 100 kg, zei hij.Vorig jaar werden er 2.468.000 ton uien in Karnataka geproduceerd die voornamelijk werden geëxporteerd naar het Midden-Oosten, Sri Lanka en Bangladesh.

Publicatiedatum: