Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaak aangespannen door ex-werknemer Fruit Sellers International

EU-hof tegen beperking faillissementsuitkering

Een werknemer, die werkloos raakt omdat zijn werkgever failliet gaat, mag niet worden gedwongen om zich als werkzoekende te registreren alvorens voor een zogeheten faillissementsuitkering van het UWV in aanmerking te komen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie donderdag bepaald in een zaak die was aangespannen door een voormalige werknemer van Fruit Sellers International uit Barendrecht, dat in 2006 failliet ging.

Na enkele maanden tevergeefs geprobeerd te hebben een eigen bedrijf op te zetten, vroeg de man in de zomer van 2007 een faillissementsuitkering aan bij het UWV. Hij kreeg die wel, maar zij werd verlaagd omdat hij zich niet tijdig als werkzoekende had laten registreren. Die verplichting is volgens het Hof echter in strijd met EU-regels. De betalingsverplichting mag alleen in uitzonderlijke gevallen worden beperkt en daarvan was hier geen sprake.

Bron: RTL
Publicatiedatum: