Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vaste supermarktprijzen in Engeland

Witlofexport stabiel

De uitvoer van Nederlandse witlof is in week 38 t/m 41 (19 september t/m 16 oktober) vrij stabiel geweest, rond 240 ton per week. Italië is sinds 2008 is de belangrijkste buitenlandse afzetmarkt voor Nederlandse witlof, gevolgd door Duitsland. De uitvoer naar Frankrijk vertoont de laatste jaren een dalende lijn.

Vaste supermarktprijzen in Engeland

In Engeland had Sainsbury witlof in het schap liggen voor £ 1,10 per 180 gram, een vaste prijs die al vanaf week 28 geldt. In de periode daarvoor bedroeg de prijs £ 1,00.
In de Duitse supermarkten kan de witlofprijs behoorlijk variëren. Bij een full-service supermarkt als Rewe lag de kiloprijs de afgelopen vier weken boven € 3,00, terwijl een discounter als Lidl minder dan € 2,00 rekende. Edeka en Kaufland zaten daar met hun prijzen tussenin.

Nederlandse retail

In de Nederlandse supermarkten lag de prijs in week 42 t/m 44 tussen € 1,38 en € 1,98 per kg. Albert Heijn, C1000 en Plus hielden de prijs constant op € 1,98 in deze periode. Aldi liet de prijs variëren van € 1,38 tot € 1,70. In week 37 haalde Albert Heijn een omzet met witlof die twee keer zo hoog was als in week 38 en week 39. Albert Heijn rekende in week 37 € 1,58 per kg terwijl de witlof bij de meeste andere formules voor € 1,70 tot € 1,98 in het schap lag. In de periode week 41 t/m 46 was witlof iedere week wel ergens in de aanbieding. De actieprijzen varieerden van € 1,18 tot € 1,98 per kg.

Bron: Marktbeeld Witlof, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: