Tholen - Het Braziliaanse druivenseizoen loopt volgens verwachting. Dit zegt Wilfred Heijstek van Hagé International. De importeur ontvangt sinds begin oktober druiven uit Brazilië. Het seizoen is dit jaar iets later van start gegaan om dat het Europese seizoen wat langer doorging. "De druiven uit Europa zijn nog niet helemaal van de markt, maar het lijkt erop dat de meeste retailers nu wel zijn overgeschakeld op Brazilië. De vraag trekt dan ook flink aan." 
 
Vooral de afzet van de rode pitloze druiven verloopt volgens hem goed. "De prijzen voor de Crimson-druiven zijn stabiel en zullen de komende week zeker niet zakken." De importeur krijgt hier voorlopig nog voldoende aanvoer van binnen. Wilfred vertelt dat deze week de laatste grote aantallen witte pitloze druiven zijn binnengekomen. "De verwachting is dat de prijzen voor deze druiven de komende weken oploopt." Over een dag of tien verwacht Hagé de zwarte variëteit Alphonse Lavellee, met pit.
 


Inmiddels heeft Hagé International ook Peruaanse druiven ontvangen. "De witte pitloze druiven komen op een goede markt binnen", aldus Wilfred. De eerste aanvoer uit Zuid-Afrika wordt in week 49 verwacht. "Het seizoen komt langzaam op gang, dat gunstig is voor de Braziliaanse druiven. Maar, het is wel jammer dat de grote volumes vanuit Zuid-Afrika pas na de Kerst komen." 

Voor product- en commerciële informatie kunt u terecht bij The Greenery, Wilfred Heijstek, tel: 0180 65 78 32.