November is dé maand van de granaatappels, want dan zijn de rode vruchten rijp voor de oogst. In de zonnige San Joaquin Valley in Californië groeit de variëteit Wonderful granaatappels, waarvan POM Wonderful granaatappelsap maakt. In de boomgaard, die 7285 hectare groot is, worden op dit moment met de hand ruim 280.000 ton granaatappels geplukt.

Deze maand worden de granaatappels geoogst. Alle granaatappels worden met de hand geplukt en vervolgens direct vers geperst. Het bekende POM Wonderful granaatappelsap bevat alleen granaatappels van de Wonderful variëteit. Deze variëteit staat bekend om zijn heerlijke zoete aroma, gezondheidsvoordelen en overvloedige sap en het is de enige granaatappelvariëteit die aan medische proeven is onderworpen.


Van boom tot fles

Een granaatappelstruik heeft veel licht nodig. De gigantische granaatappelboomgaard van POM Wonderful van zo’n 7285 hectare (14.570 voetbalvelden) groot, bevindt zich dan ook midden in de zonnige San Joaquin Valley in Californië. Dit is de grootste granaatappelboomgaard in de Verenigde Staten. POM Wonderful controleert het productieproces van begin tot eind. Het fruit wordt geteeld in eigen beheer en de granaatappels worden zorgvuldig met de hand geplukt wanneer ze perfect rijp zijn. Vervolgens worden ze direct geperst in hun eigen speciaal ontwikkelde persen. Voor een fles van 480 ml zijn 5 grote granaatappels nodig.

Goed voor je weerstand. Vooral in de herfst kun je wel wat extra weerstand gebruiken. Dankzij het hoge gehalte anti-oxidanten behoort de granaatappel tot het begrip superfruit. POM Wonderful haalt het hoge gehalte aan polyfenol-antioxidanten uit de schil en de vliezen van verse granaatappels. Deze worden dus ook mee geperst. Ieder fles POM Wonderful bevat 100 % puur granaatappelsap. Er zijn géén andere kunstmatige kleur of zoetstoffen aan toegevoegd, evenals vruchtensappen van andere leveranciers. Dit is uniek voor de Nederlandse sappenmarkt.


Aan de slag met granaatappels. Omdat het granaatappelseizoen is aangebroken, is het een mooie tijd om thuis zelf met granaatappels te experimenteren. Granaatappel is namelijk niet alleen lekker in de vorm van sap, je kunt er ook heerlijk mee koken of gebruiken als decoratie op de herfsttafel. Op het onderstaande filmpje is te zien hoe je een granaatappel openmaakt. Moeilijk is het niet, maar het is even handig om te weten hoe het moet.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=8s1LiSYqLl8