De Israëlische exporteur Viva Agriculture start deze week met het nieuwe aardbeienseizoen. "De vooruitzichten zijn heel goed door de gunstige weersomstandigheden", aldus Mr. Itzik Gerstein, productmanager in Viva Agriculture.

De meeste variëteiten zijn in samenwerking met het Vulcan Research Institute en de aardbeientelers tot stand gekomen. Variëteiten als Barak en 7110 hebben zich al bewezen met hun stevigheid, houdbaarheid en sappigheid."Als onze telers zijn zijn GlobalGap gecertificeerd en gebruiken biologische gewasbeschermingsmiddelen."Deze week voegt Viva Agriculture eveneens vijgen en paprika's toe aan het exportprogramma.Viva Agriculture heeft een aantal ex-Agrexco telers mogen verwelkomen. Daarmee is
het vijgenseizoen verlengd tot eind januari.De paprikatelers zijn ook verspreid in het noorden en zuiden van Israël, maar de belangrijkste telers Viva Landbouw zijn gevestigd in de Arava-vallei, bestaande uit een exclusieve groep van paprikatelers die vele jaren ervaring hebben en topkwaliteit leveren.Viva Agriculture is een groeiend exportbedrijf van kruiden, groenten en fruit. De verse kruiden worden jaarrond geleverd aan verschillende bestemmingen in Europa en Rusland.Voor meer informatie:
Ravit R. Bar
Viva Agriculture LTD
Tel: +972 3 6863900
Email: ravitb@vivafarmers.com