Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tevens hete pepers uit Oeganda

Kohl Fruit Trading trapt af met Egypte-seizoen



Tholen - Bij Kohl Fruit Trading uit Bleiswijk is het Egypte-seizoen weer van start gegaan. Deze week arriveerden de eerste Egyptische bosuien en pepers en volgende week worden de eerste aardbeien, cherrytomaten en paprika's verwacht. Geoffry heeft goede verwachtingen van het seizoen. "We maken jaarlijks met onze leveranciers weer een professionaliseringsslag op het gebied van kwaliteit, verpakkingen en certificeringen.



Geoffry verwacht dat de programma's met het Egyptisch product in vergelijking met vorig jaar wederom zal worden uitgebreid. "De weersomstandigheden zijn goed geweest. Vorige week was er wat regen, maar onze leveranciers hebben voldoende aanbod. Nu zitten we nog in een overlapperiode met veel Europees product op de markt, maar straks kunnen we vol van start."



De Egyptische economie draait volgens de importeur aardig door. "Er zijn genoeg vliegtuigen en schepen beschikbaar. Wel zie je dat de politieke situatie, in tegenstelling tot de tijd onder Mubarak, onzeker is. Er zijn weer verkiezingen op komst en daar komt ook altijd een stuk emotie bij kijken. Er is niemand die weet welke kant het opgaat."



Naast het Egyptische pakket, heeft Kohl Fruit Trading evenals vorig jaar hete pepers uit Oeganda in het assortiment. "Daar zijn we nu weer mee begonnen. De pepers worden pesticidenvrij geteeld en onze leveranciers zijn allen GlobalGAP-gecertificeerd."



Voor meer informatie:
Geoffry Kohl
Kohl Fruit Trading
Klappolder 110
2665 LP Bleiswijk
Tel.: (010) 266 32 55
www.kftrading.nl