Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"seizoen had niet beter kunnen eindigen"

Peru: volgend jaar helft van de avocado's naar de VS

Arturo Medina, Algemeen Directeur van Peru ProHass laat weten erg tevreden te zijn over het verloop van het seizoen. "We hebben een productie van 70.000 ton gehad, waarvan we 446 containers naar de VS hebben gestuurd." Wel moet gezegd worden dat Peru de Amerikaanse regering heeft overgehaald de vereiste quarantaine- behandeling te stoppen om de avocado een beter kans te bieden op de markt.

Europa is altijd de enige bestemming geweest voor Peru, dat de Amerikaanse markt erg interessant maakt. "Dit seizoen kon geen beter eind hebben met de toegang tot de VS", aldus de directeur van ProHass. "Volgend jaar verwachten we een opbrengst van 90.000 ton waarvan wellicht de helft naar de VS gaat en de andere helft naar Europa. Ondanks de mogelijkheden in Amerika willen we de Europese markt blijven beleveren. De concurrentie zal heviger worden maar we verwachten weer goede volumes volgens afspraak te kunnen leveren."


Arturo Medina, Director of ProHass

In september word het World Avocado Congress gehouden in Australiƫ. In 2015 zal het wereldwijde evenement plaatsvinden in Peru.

For more information:
Voor meer informatie:
Arturo Medina
Director General
ProHass
@: [email protected]

Publicatiedatum: