Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gft-afval De Meerlanden omgezet in groengas

Vuilnisauto's rijden op bananenschillen

Vuilverwerkingsbedrijf De Meerlanden liep al voorop als het om duurzaamheid gaat. Daar doen ze nu nog een schepje bovenop: alle vuilnisauto’s gaan op bananenschillen rijden. Het ingezamelde groente-, fruit- en tuinafval wordt omgezet in groengas.

Uit elke ton gft-afval valt ongeveer honderd kubieke meter biogas te winnen, dat na opwerking als groengas aan het gasnet kan worden geleverd. Bij De Meerlanden gaan alle inzamelauto’s erop rijden. Donderdag wordt in de milieustraat van De Meerlanden in Rijsenhout een bijzondere gaskraan opengedraaid: groengas stroomt het lokale aardgasnet in en bij het groengastankstation wordt een vuilniswagen gevuld met bananenschillen. De Meerlanden maakt zo een grote sprong op weg naar een lokale circulaire economie: gft-afval wordt ingezameld bij bewoners in de eigen regio, verwerkt bij de milieustraat in Rijsenhout en daar als autobrandstof gebruikt.

Bron: Haarlems Dagblad
Publicatiedatum: