Emancipatie bij kokosnotenplukkers

KERALA, India – Kokosnoten plukken is niet langer een beroep voor alleen mannen. Een eerste groep vrouwen heeft een 6 daagse training bij het Peruvannamuzhi Krishi Vigyan Kendra of the Indian Institute of Spices Research afgerond. De groep, die bestond uit 20 vrouwen tussen de 20 en 35 jaar uit Perambra in het Kozhikode district, heeft de cursus “Friends of coconut tree” doorstaan. Het was de eerste groep in deze provincie die alleen maar uit vrouwen bestond

Naast praktische lessen werden er ook lessen gegeven over oogsten, verzorging van de boom, rijpe noten en ziektes identificeren, bladonderhoud en dergelijke. 
Het fysieke deel van de training werd door de vrouwen niet als zwaar ervaren. Er werd aan het eind van de laatste les zelfs een wedstrijd gehouden waarin de dames lieten zien dat ze binnen 48 tot 50 seconden bovenin de boom zaten. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.