Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit en noten eerder rijp door klimaatverandering

Tholen – Britse experts zeggen dat de klimaatverandering in de afgelopen 10 jaar het pluktijdstip bij fruitbomen drastisch heeft gewijzigd. Uit publieksonderzoek en verzameld door Nature’s Calendar, geleid door de charitatieve Woodland Trust, blijkt dat meer dan een dozijn soorten groter gegroeid zijn en daardoor een betere oogst geven dan voorheen.

Warme aprilmaanden hebben recordoogsten van appels en peren opgeleverd, evenals de vroege afrijping van eikels, beukennoten en lijsterbessen. Adviseur professor Tim Sparks van de Woodland Trust zei: "Een dergelijk uniform beeld bij zoveel soorten is zeer ongebruikelijk en lijkt betrekking te hebben op de temperatuurveranderingen. Wij veronderstellen dat de link een vroege bloei is die leidt tot eerdere afrijping."

Ons doel, van de Woodland Trust, is om mensen ertoe aan te zetten om inheemse bomen te planten als onderdeel van een project om het diamanten ambtsjubileum van de koningin volgend jaar luister bij te zetten.

Publicatiedatum: