De Westlandse band Kromme Jongens gaat op 8 en 9 juni volgend jaar nieuwe optredens verzorgen. Op zaterdag 9 juni vinden bovendien de Kromme Jongens Spelen plaats; De Westlandse variant van het spel zonder grenzen. De concerten worden in eerste instantie aangeboden aan de bezoekers van het op 18 juni afgebroken reünieconcert en zullen wederom op het sportveld van de FC ‘s-Gravenzande worden gehouden.De bandleden voelen zich moreel verplicht om iets te organiseren voor de gedupeerde bezoekers van het reünieconcert van 18 juni dat door onweer na twee liedjes moest worden afgebroken. Ondanks de ongelofelijke deceptie na een jaar hard werken, hebben de jongens weer de moed gevat om iets terug te doen voor het geweldige publiek dat op die beruchte zaterdag zonder wanklank en met saamhorigheid het beste er van heeft gemaakt.

De band gaat een nieuwe overdekte show maken op kleinere schaal en mikt met de ''Kromme Jongens Spelen Weer (of geen Weer)'' op 2000 bezoekers per avond. Er is bewust voor dit aantal bezoekers gekozen om alle risico op een afgelasting te minimaliseren. Ook willen ze de optredens laagdrempelig houden als een gebaar naar de bezoekers van de bewuste zaterdagavond in juni. De entree voor het aangemelde publiek zal € 15,-- bedragen. Op deze wijze zal de band een gelijkwaardige (maar weer verrassende) show kunnen bieden.De band gaat de gedupeerden benaderen die hun aanwezigheid op 18 juni per e-mail hebben bevestigd. Zij hoeven hiervoor geen contact te zoeken en krijgen binnenkort vanzelf een bericht. Daarna start de reguliere kaartverkoop.

Droog

De Jongens proberen er uiteraard alles aan te doen om weersinvloeden te beperken. In samenwerking met organisatiebureau Experience Express is daarom gekozen voor een speciale tent, die bij goed weer ook open kan. Ook wordt er een grote bliksemafleider neergezet. Verder bestaat het idee om een kas neer te zetten, waar - net als ten tijde van de musical - een Westlands prakkie zal worden aangeboden.
Dagprogramma ‘’Kromme Jongens Spelen’’Kromme jongens geloven heilig in een uniek evenement met een Westlands karakter en zullen in samenwerking met de Westlandse gemeente “de Kromme jongens Spelen” verder gaan vormgeven. Vorig jaar was er nog weinig ruchtbaarheid gegeven aan dit evenement, maar het blijkt veel potentie te hebben. Allerhande andere activiteiten zullen die dag de Westlandse sfeer geven die in de vorige editie al bleek. De Westlandse Spelen, de Westland quiz, Tuinder zoekt Vrouw en het Westlands ontbijt zijn vorig jaar al uitstekend bevallen. Ook wordt gedacht aan een camping op het terrein.

Goede Doel

Er is door de Kromme Jongens gekozen om aandacht te blijven geven aan de ziekte A.L.S. Zij zijn doordrongen van de noodzaak tot onderzoek naar de oorzaak van deze vreselijk ziekte die ook binnen het Westland al slachtoffers heeft geëist.