Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export appels naar Polen meer dan verdubbeld

In de eerste drie kwartalen van 2011 is 67 miljoen kilo Nederlandse appel uitgevoerd. Dat is 20% minder dan in dezelfde periode in 2010. De uitvoer naar Duitsland is met 27,5 miljoen kg gelijk aan vorig jaar. De meeste belangrijke afzetlanden, zoals Rusland (-23%), het Verenigd Koninkrijk (-43%), Frankrijk (-47%) en Zweden (-58%) hebben duidelijk minder Nederlandse appel geïmporteerd. De export van Nederlandse appels naar Polen is in 2011 meer dan verdubbeld ten opzichte van 2010: van 1,2 naar 3,7 miljoen kilo.



Duitsland

In de periode week 34 t/m week 44 zijn de prijsnoteringen voor Elstar en Jonagold op de Duitse groothandelsmarkten gedaald van iets meer dan € 1 per kg naar € 0,73 voor Elstar en € 0,67 voor Jonagold. De laatste vier weken zijn de prijzen stabiel geweest, niet alleen op de groothandelsmarkten maar over het algemeen ook bij de Duitse retail.

Nederland

Net als in Duitsland zijn in Nederland de prijzen voor Jonagold en Elstar bij de supermarkten de laatste weken redelijk stabiel geweest, afgezien van actieprijzen. Er zijn de afgelopen twee weken landelijke prijsacties geweest met Elstar, Kanzi, Royal Gala, Jonagold en Jazz. De actieprijzen varieerden van € 0,38 per kg voor Elstar bij Lidl in week 44 tot € 1,49 voor Kanzi en Jazz. Kanzi is in week 44 ook voor € 1,33 in de aanbieding geweest.

Klik hier voor het volledige marktbeeld van het PT.

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: