Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Del Monte krijgt toestemming voor transgene ananas

Het National Bio safety Committee van de State Phytosanitary Service (SFE) in Costa Rica heeft Del Monte toestemming gegeven om tussen de 80 en 120 hectare aan transgene ananassen te telen op hun landbouwbedrijf in Buenos Aires de Puntarenas. Nu is het wachten alleen nog op de Phytosanitary Service om de laatste benodigde vergunning af te geven omdat de resolutie van het comité niet bindend is. Het verzoek veroorzaakte vorig jaar in december behoorlijk wat controversie onder milieuactivisten en vertegenwoordigers. Luis Gomez, voorzitter van corporale relaties bij Del Monte, zei dat hij van derde partijen had gehoord die wel toestemming hadden gekregen, maar niet op de hoogte waren gebracht door de autoriteiten.

Del Monte heeft de afdeling in Pindeco, Costa Rica voor dit onderzoek gekozen vanwege het feit dat dit de enige plek was die aan de benodigde voorwaarden voor de ontwikkeling voldeed, zo legt Jiménez Rodrigo, general manager bij Pindeco, uit.Pindeco heeft sinds 2005 drie hectare waarop ze onderzoek naar deze producten doen. Volgens Jiménez was het tijd om naar de volgende fase te gaan en een grotere hoeveelheid zaad te planten om te zien hoe dit zich ontwikkelt. Daarom hebben ze afgelopen jaar toestemming gevraagd om uit te breiden.

Bron: Elfinancierocr

Publicatiedatum: