Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Duineveld, Smeding Groenten en Fruit:

"Agf-sector moet zich meer differentiëren"

Tholen - "Het is belangrijk om te innoveren in de agf-keten en aan te geven hoe we dat gaan doen". Dit benadrukte Marco Duineveld, hoofd Commercie van Smeding Groenten en Fruit tijdens het Symposium Food & Future. "We leven in een markt met prijsdruk en het moet elke dag goedkoper. Differentiëren is juist veel belangrijker. We moeten specifieke producten voor een specifieke markt creëren. Als we allemaal hetzelfde produceren gaat het op den duur alleen nog maar om prijs. We hebben te weinig onderscheidend vermogen."Marco maakt zich zorgen om de toekomst van de agf-sector. "We moeten nu de keuze maken: leggen we de focus op lage kosten of onderscheidend vermogen?" Hij geeft aan dat verschillende bedrijven al hebben gekozen voor onderscheidend vermogen. "Mooie voorbeelden in de sector zijn Honingtomaten, Zespri en Flandria. De operationele borging is belangrijk, we moeten meer dan alleen maar roepen." Een ander voorbeeld is de werkwijze 'MijnBoer' van Smeding zelf. "Het creëren van een merk start vanuit een werkwijze.""Bij de werkwijze van MijnBoer vinden wij het belangrijk dat we direct inkopen bij de teler en partnerships realiseren. Daarnaast zijn ook smaak, duurzaamheid en betaalbaarheid aspecten van grote betekenis." Volgens Marco moeten bedrijven innoveren door allereerst geloofwaardig over te komen. Ook noemt hij zaken als relevantie, transparantie, toegevoegde waarde en interactie. "Meest belangrijk is dat we de verwachting van de consument waarmaken. We hebben in de agf-sector zulke mooie, gezonde en goede producten. Dit moeten we vertellen!"

Smeding Groenten en Fruit is de exclusieve leverancier van Sligro voor aardappelen, groente en fruit. Daarnaast voorziet Smeding ongeveer 300 supermarkten van AGF.

Voor meer informatie:
Marco Duineveld
Smeding Groenten en Fruit
De Opfaart 1
9076 PG Sint Annaparochie
0518-409940
www.smeding.nl