Op vrijdag 11 november was de Dag van de Duurzaamheid. In het kader hiervan is de Greennovation 2011 georganiseerd. Op die dag hebben de Greenport gemeenten Westland en Oostland laten zien wat er in deze gemeenten gebeurt op het gebied van duurzaamheid, zodat anderen hier inspiratie uit kunnen putten.

In de ochtend werden een aantal excursies georganiseerd in Westland en Oostland. De deelnemers konden ervoor kiezen om deel te nemen aan één van de georganiseerde excursies. In het Westland werd een bezoek gebracht aan twee bedrijven met innovatieve duurzame ontwikkelingen: Ter Laak Orchids en Prominent Groeneweg II. In Oostland kon een keuze gemaakt worden uit een bezoek aan GreenQ Improvement Centre of tomatenkwekerij Gebroeders Duijvestijn.

’s Middags werd Prominent Groeneweg II nogmaals vereerd met een bezoek. Dit maal van burgemeester Van der Tak en een delegatie bestaande uit 10 vertegenwoordigers van landelijke plattelandsorganisaties uit Estland, Finland, Schotland/UK, Slovenië, Slowakije en Zweden. Het was een voorprogramma van het Nationaal Plattelandsparlement wat op zaterdag in de Tweede Kamer plaatsvond. De personen, die kwamen, vervullen een belangrijke rol als adviseur naar de bewindspersonen en parlementariërs in hun land en in de EU.

Door het tonen van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid, hopen wij andere mensen enthousiast te maken en zo hen te assisteren bij hun zoektocht naar duurzaamheid.