Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo Kleijwegt:

"Warm weer voor alles gunstig, behalve teelt en consumptie van spruiten"

Tholen - Spruitentelers zijn somber gestemd over de huidige marktsituatie. "De afgelopen weken is het behoorlijk warm geweest en dat is voor alles goed, behalve voor de teelt en consumptie van spruiten", zegt spruitenteler Leo Kleijwegt. Gevolg is een groot spruitenaanbod en een laag prijsniveau, variƫrend van 20 tot 30 cent.

"Het warme weer zorgt voor extra groei en daarom is het aanbod B-spruiten behoorlijk groot. Daarnaast zijn er nog eens de nodige kwaliteitsproblemen omdat de koolvlieg flink heeft huisgehouden in den lande", vervolgt Leo. Hij verwacht dat de komende weken het aanbod aardig op peil blijft, maar dat de prijs wel zal stijgen omdat er meer vraag vanuit het buitenland wordt verwacht.

"De laatste jaren is er een behoorlijke consolidatieslag geweest onder de spruitentelers. Maar je ziet nu dat de grote telers ook grote problemen hebben bij deze kwaliteitsverschillen. Want met een opbrengst van twee dubbeltjes produceren we ruim onder kostprijs", besluit de spruitenteler. "Gelukkig is de smaak van de spruiten uitstekend."