Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opbrengsten champignons op huidige substraat kunnen met 50% omhoog

De champignonopbrengst kan sterk worden verhoogd door bij aanvang van de teelt slow release bijvoedmiddelen toe te voegen. Het is dan wel nodig de teelt wat aan te passen via het gebruik van minder compost en het toepassen van bedkoeling. Via dit soort aanpassingen kunnen opbrengsten op het huidige substraat in principe met 50% omhoog. Dat blijkt uit de resultaten van een experimenteel teeltsysteem van PRI Paddenstoelen van Wageningen UR.

Bij een combinatie van 65 kilo compost per m2 en gebruik van bedkoeling is een uiteindelijke rendementsverbetering van 22% per m2 mogelijk. Dit komt overeen met € 5.40 per m2 teeltoppervlak, uitgaande van de huidige compostprijs. Dit rendement kan verder stijgen als de prijs van de compost verder stijgt. En het voordeel van minder transportbewegingen en de vermindering van reststromen is dan nog niet meegerekend.

Bron: Kennisonline

Publicatiedatum: