Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse citrussector bepaalt strategie voor 2012

Zuid-Afrika – Zuid-Afrikaanse citrus-telers zijn vastbesloten om het komende seizoen beter voorbereid in te gaan zodat ze niet door onverwachte gebeurtenissen zullen worden overrompeld. 

De CEO van de Citrus Growers’ Association, Justin Chadwick, beschrijft het afgelopen seizoen als 'lastig' en stelt dat het cruciaal is, dat de telers en exporteurs goed worden geïnformeerd. 'De dingen veranderen ontzettend snel. Daarom is het uiterst belangrijk dat we goedwerkende informatiesystemen hebben zodat we begrijpen wat er gaande is en niet plotseling onaangenaam verrast worden.'

Hij verwijst met name naar de late Egyptische fruit-export naar Rusland die tegelijk viel met de Zuid-Afrikaanse zendingen, vanwege de onrust in het Midden-Oosten dat tot vertragingen leidde. Rusland is een van de belangrijkste exportmarkten voor Zuid-Afrika en was vorig jaar goed voor 12% van alle export. 

Chadwick vertelt dat dit voor een domino-effect zorgde waarbij exporteurs op het laatste moment hun bestemmingen aanpasten naar het Midden en Verre Oosten. 

'Het afgelopen seizoen was niet erg succesvol voor ons als je kijkt naar de winst die de teler er aan overhoudt,'zo merkte hij op. 

Daar kwam nog eens bij dat de kwaliteit van de navels en het zachte citrus beïnvloed werden door de intense hitte gedurende het groeiseizoen en de heftige regen tijdens het oogsten. 

'We willen beter leren begrijpen met welke factoren we rekening moeten houden als het aankomt op zaken als de temperatuur en de regenval,' zo legt Chadwick uit.

Bijvoorbeeld, om ideeën van wetenschappers over wat de kritische factoren zijn en als ze anders zijn dan de norm, moeten we zorgvuldig kijken naar de vruchten wanneer het wordt verpakt en geëxporteerd. "

'Zo willen we bijvoorbeeld in gesprek gaan met wetenschappers om te kijken wat de kritieke factoren zijn en als deze factoren plotseling veranderen, dan zullen we het fruit extra goed in de gaten moeten houden wanneer het is verpakt en wordt geëxporteerd.'
 
Bron: www.freshfruitportal.com

Publicatiedatum: