Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ralph van der Caaij van Citrus World:

"Prijzen pomelo's hoog door beperkte aanvoer"

Tholen - Het aantal spelers op de pomelomarkt wordt steeds kleiner. Dit komt door de strenge controles die de EU verplicht heeft gesteld. Ralph van der Caaij van Citrus World liet aan het begin van het seizoen weten dat zeker een kwart van alle pomelo's die Europa binnen komen gecontroleerd worden. Hij vertelt nu zelfs soms op 33% van alle binnenkomsten te zitten.

De volumes, die deze kant op komen, worden steeds kleiner. Dit in combinatie met een goede vraag resulteert in hoge prijzen. "Er wordt momenteel twee euro meer betaald dan vorig jaar in dezelfde periode." Hij vertelt dat de onlangs teruggebrachte limiet van het gebruik van een specifiek gewasbeschermingsmiddel van 5,0 naar 0,02 de export naar Europa ook niet makkelijker maakt.



De EU komt echter niet voor niets met de strenge controles. "In het verleden zijn er residuproblemen geweest waardoor het vertrouwen in het product is gedaald", vertelde Ralph in september. "Wij hebben de afgelopen jaren geen MRL-issues gehad, maar het is prima dat de slechte nu van de goede worden gescheiden." Er waren volgens hem best veel onbetrouwbare exporteurs die de markt kunnen bepalen. "Daardoor wordt het aan de Europese kant moeilijker pomelo’s te importeren. Het wordt weer een specialisme."

Belangrijke exportbestemmingen voor Citrus World zijn Duitsland en Oost-Europa. "Ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn groeimarkten." De importeur hoopt in de toekomst ook de Nederlandse retail warm te krijgen voor het product.

Voor meer informatie:
Citrus World
ABC Westland 329
2685 DD Poeldijk
Tel: +31 (0)174 21 44 45
Fax: +31 (0)174 21 44 49
info@citrusworld.nl
www.citrusworld.nl