Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoer Braziliaanse mango's wordt minder

Tholen - De markt voor Braziliaanse mango's is momenteel goed. De laatste dagen gaat de vraag naar de mango's weer omhoog. Dit vertelt een importeur. Hij laat weten dat de aanvoer wel wat minder wordt. "Het einde van het seizoen komt eraan en eind december zijn we van de markt." De komende weken zal de aanvoer kleiner worden, dat wellicht resulteert in hoge prijzen.

De markt voor de Braziliaanse mango's is dit seizoen zeer wisselend geweest. Waar de prijzen vanwege beperkte beschikbaarheid in het begin extreem hoog waren, werden in september gematigde prijzen genoteerd door een zwakke markt. De markt kende halverwege oktober een opleving, waardoor de prijzen weer wat stegen. De importvolumes liggen dit seizoen aanzienlijk lager dan vorig jaar. Europa ontvangt steeds minder mango's. Braziliƫ exporteert grote hoeveelheden mango's naar de Verenigde Staten en het land heeft een sterke binnenlandse markt.

Peru

In januari gaat het Peruaanse mangoseizoen van start. Men verwacht dat de eerste kleine volumes al over een maand beschikbaar zullen zijn. International Mango Organisation (IMO) meldt dat er significante volumes uit Peru zullen komen, maar de productiviteit per hectare schijnt erg laag te zijn. "Er zal 35 tot 40% minder komen dan in een normaal mangojaar", laat een importeur op Tacler weten. Toch verwacht men dat er ondanks een kleinere export genoeg volumes op de markt zullen verschijnen.