De aanvoer van Pomelo’s uit China is in volle gang bij De Groot International. Er worden voornamelijk Honing-Pomelo’s geïmporteerd. Dit is een van de grootste en zoetste variëteiten. De naam is te danken aan het subtiele honingsmaakje. Deze grote citrusvrucht is ontstaan uit een kruising tussen een grapefruit en een pompelmoes. Volgens de importeur is de productie van pomelo's in China groter, maar wordt er minder naar Europa verscheept als gevolg van de sterke binnenlandse markt.De omvang varieert van 10 tot 30 centimeter. Bij De Groot International zijn de Honing-Pomelo’s in de maten 8/9/10/11/12 beschikbaar, in open top dozen van 12 kg. Tot eind januari zijn er wekelijks aankomsten vanuit China. Hiervan wordt, volgens verordening (EG) nr. 669/2009, 20% van alle geïmporteerde containers gecontroleerd op residuen van bestrijdingsmiddelen. Wanneer de analyses in orde blijken te zijn, worden de containers vrijgegeven door de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit, en kunnen de pomelo’s verkocht worden. Door deze intensieve wijze van controleren blijft de voedselveiligheid geborgd.

Zoals de meeste citrusvruchten bevat de Pomelo een hoog gehalte aan vitamine C. Verse Pomelo bevat 30-40 mg vitamine C per 100 gram. Zodoende is een klein beetje van deze vrucht al voldoende voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Tevens verlaagt Pomelo de bloeddruk, verlicht het keelpijn en helpt het tegen verkoudheid. Daarmee lijkt het een ideaal product om de griep de baas te blijven.

Als u interesse heeft in deze pomelo's, bel ons verkoopteam op volgend telefoonnummer : 073 599 88 88. Het verkoopteam bij de Groot International staat u graag te woord.