Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Kraaijeveld, PeDe:

"Zeer goed Italiaans druivenseizoen"

Tholen - Druiven uit Zuid-Europa zijn nog ongeveer een maand op de markt. Ze zijn eind september/begin oktober geplukt en lang houdbaar. Robert Kraaijeveld van PeDe is te spreken over het verloop van het Italiaanse druivenseizoen. "Als ik terugkijk naar het Italiaanse seizoen, is het zeer goed verlopen en dit is nog steeds het geval. We ontvangen mooie prijzen en het lijkt erop alsof de stijging nog steeds doorzet."



Volgens Robert zijn er verschillende oorzaken van het goede seizoen op te noemen. "Door het mooie klimaat is de kwaliteit goed en dit stimuleert ook de verkoop en de prijzen. Het seizoen is tot nu toe goed verlopen voor de handel en telers. Ook onze klanten zijn zeer te spreken over de kwaliteit en komen erop terug."

Vorig jaar was dat een ander verhaal. "Toen was er sprake van kwaliteitsproblemen door het klimaat. Nu is het verhoudingsgewijs het hele seizoen bijzonder goed weer geweest in Zuid-Italiƫ en dit vertaalt zich in betere druiven", besluit Robert.

Ook een andere handelaar bevestigt dat het goed loopt op de druivenmarkt. "Voor Braziliaanse ontvangen we nog zo'n 13/14 euro en ook de Italiaanse hobbelen nog aardig weg voor 1,50 tot 1,60 per kilo."

Voor meer informatie:
Robert Kraaijeveld
PeDe BV
Venrayseweg 122d
5928 RH Venlo
The Netherlands
Tel: +31 (0)77 3230230
www.pede.nl