Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Expo op 26 en 27 november 2011

Mexico verhoogt biologische productie

Tholen - In de afgelopen vier jaar is de biologische productie vervijfvoudigd, omdat het gezonder is en helpt bij de bescherming van het milieu.

Momenteel worden er in Michoacan 1.420.000 hectares biologisch geteeld, Uruapin is de grootste producent van avocado's.Het doel van biologische landbouw is het verminderen van het gebruik van chemische middelen bij de productie van voedsel. En daarnaast moet wel de winstgevendheid op peil blijven of verbeteren in vergelijking met de traditionele teelt, zegt Ruben Quintero Sanchez. Hij is expert en mede organisator van de 2e National Organic Expo 2011 in Michoacán.

Er zijn nog genoeg gebieden met agrarisch potentieel om gemakkelijk met biologische landbouw te beginnen. Er worden nu op kleine schaal al kokosnoten, avocado's, aardbeien, tomaten, mango's en citroenen geteeld, aldus Quintero.

Hij zegt dat de Expo zich richt op regionale biologische producten met een lokaal aanbod voor verantwoorde consumptie. Meer dan 20 exposanten bieden diverse producten aan.
Hij verwacht minstens 7.000 bezoekers op de beurs. De producten worden geteeld met een natuurlijke bestrijding van ziekten en plagen, zonder chemische hulpmiddelen. Bij de conventionele landbouw worden bestrijdingsmiddelen en andere gevaarlijke stoffen gebruikt, die 20 tot 30 jaar nawerken en waarvan bewezen is dat ze kankerbevorderend zijn voor de consumenten.
Publicatiedatum:
Auteur:
©