Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: Zware verliezen in ananassector door slecht weer

De ananassector in Costa Rica heeft zware schade geleden door de hevige regenval enkele weken geleden. Dit beïnvloedde zowel de teelt als export van verse producten. De totale verliezen door het klimaat bedroegen 2,5 miljoen. Onder de kosten vielen vertragingen in de voorbereidingen van het gewas, schade aan infrastructuur en stijging van kosten voor goederenvervoer. Alle problemen bij elkaar zorgden ervoor dat er 400.000 dozen niet konden worden geëxporteerd.

De directeur van telers- en exporteursvereniging Canapep geeft aan dat dit jaar bijzonder moeilijk was voor de ananasteelt door de concentratie van natural flowering en dit klimaatfenomeen tast de plantages aan. Ondanks het verlies blijft de markt standvastig aan haar bijdrage aan de export. Men is bezig met het implementeren van verbeteringen in de teelt en export.

Het zwaarst getroffen is het gebied South Pacific. Tot september dit jaar heeft de ananassector bijgedragen aan de stijging van de totale export van het land. De ananasexport had een aandeel van $530,6 miljoen in de export van verse producten. De ananassector genereert werkgelegenheid voor 27.500 mensen en indirect voor 110.000.

Bron: Cámara de Exportadores y Productores de Piña (CANAPEP)
Publicatiedatum: