Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Zwinkels gematigd positief over radijsmarkt:

"We moeten niet elkaars vliegen afvangen, maar samenwerken"

Tholen - De prijs van de radijs lag de afgelopen weken niet op een al te hoog niveau. "Maar de prijzen zijn een beetje aan de beterende hand. We horen veel hogere prijzen te krijgen, maar ik ben gematigd positief over de marktverwachting de komende periode", zegt Piet Zwinkels van Zwinbrothers.



De prijs van de bosjes varieert tussen de 12 en 30 cent. De prijs voor een kilo radijs ligt momenteel tussen de 70 en 75 cent. "Maar in het verleden kregen we er nog wel eens 2 euro voor", vergelijkt Piet. "Wel zullen we de komende periode te maken krijgen met een toenemende productie vanuit Noord-Afrika, waar inmiddels een behoorlijk areaal staat."



"Ik roep het al langer, maar we moeten in de toekomst nog veel meer gaan samenwerken, in plaats van elkaars vliegen afvangen", besluit Piet. "Gezamenlijk moeten we veel meer reclame voor ons product maken. In combinatie met goede afspraken zal dat leiden tot een veel positievere marktsituatie."