Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FAVV bezoekt Mechelse Veilingen

Het FAVV bracht een bezoek aan de veiling van Mechelen, één van de grootste veilingen van ons land. Ze werden ontvangen door Philippe Appeltans. Philippe is Algemeen Secretaris van het VBT (Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties) sinds 2007. Hij is van opleiding landbouwingenieur en na een carrière bij de Boerenbond ging hij vier jaar geleden bij het VBT aan de slag.Het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties is, zoals de naam het zegt, een samenwerkingsverband van coöperaties. Het groepeert 11 leden: de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver, Veiling Borgloon, Veiling Brava, Groupe Producteurs Horticules Namurois in Wepion, Veiling Hoogstraten, Limburgse Tuinbouwveiling, REO
veiling in Roeselare, Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden, producentencoöperatie
industriegroenten Ingro te Roeselare en de koepelcoöperaties Lava en Fruitbiz.

De verdediging van de belangen van de Belgische producentencoöperaties groenten en fruitproducenten (zowel nationaal als internationaal) is de belangrijkste taak van het VBT. Tevens biedt het VBT haar leden een platform van overleg en uitwisseling en verstrekt het de nodige informatie en diensten.

Er zijn groenteveilingen, gemengde veilingen (groenten én fruit) en ook veilingen waar uitsluitend fruit wordt verhandeld. De producten die verkocht worden, verschillen van veiling tot veiling en volgen het seizoen. Bepaalde veilingen kunnen dus meer gespecialiseerd zijn in bepaalde producten dan andere veilingen. Zo zijn de veilingen in Sint-Truiden en Borgloon fruitveilingen terwijl de andere veilingen meer groenten aanbieden dan fruit.

Klik hier voor het volledige verhaal in de nieuwsbrief van FAVV
Publicatiedatum: