Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Horti Fair maakt nieuwe koers waar met groei

Het aantal unieke bezoekers en bezoeken aan de Horti Fair is gestegen. Standhouders en bezoekers waarderen de nieuwe koers. Daarmee is de Horti Fair terug, vertelt directeur Frans-Peter Dechering: "Dat geldt niet alleen voor het aantal bezoekers; ook de ‘waauw-factor’ was weer aanwezig op de Horti Fair.”


Klik hier voor de fotoreportage

De Horti Fair, de grootste internationale tuinbouwvakbeurs over technologie, innovatie en inspiratie, vond plaats van 1 tot en met 4 november in Amsterdam RAI. De beurs had afgelopen jaren te kampen met dalende bezoekersaantallen en minder standhouders. Daarom koos de Horti Fair voor een nieuwe koers: ‘van vierkante meters naar kubieke meters’. De nadruk lag dit jaar op meer inhoud, meer kennis, meer netwerkmogelijkheden en meer spektakel.

Die nieuwe koers zorgde allereerst voor meer standhouders: 599 (een stijging van 10%). Ook het aantal bezoekers toonde een sterk stijgende lijn. Dit blijkt uit de vernieuwde, online bezoekersregistratie van de Horti Fair: bezoekers konden zich vooraf registreren. Hierdoor is een zuivere en transparante telling mogelijk, vertelt directeur Dechering. “Onderdeel van de nieuwe koers is een nog nauwkeuriger registreren en transparant communiceren.”

Uit 67 landen kwamen 23.240 unieke bezoekers. Zij legden naar schatting gezamenlijk 27.750 bezoeken af aan de Horti Fair. Dit komt neer op een stijging van circa 20%. Van de bezoekers kwamen 16.240 binnen middels een Horti Fair-scan, 3.750 waren afkomstig uit Aalsmeer, 1.500 uit Vijfhuizen, 750 van de Aquatech (beurs die tegelijktijdig in Amsterdam RAI plaatsvond) en 1.000 waren deel van een groep (zoals delegaties, persleden en scholieren). Vooraf hadden zich 24.244 bezoekers geregistreerd.

Dé internationale beurs voor de tuinbouw

Tijdens de Horti Fair werd een aantal awards uitgereikt, zoals de Interpolis Quality Cup voor de beste sierteeltproducten. In de categorie Potplanten ging de prijs naar Royal van Zanten (categorie Snijbloemen) en Sion (categorie Potplanten). De Marketing Cup (de prijs voor de standhouder die de meeste bezoekers naar de beurs trok) ging naar Hortiplan.

Corn. Bak won de Innovation Award in de categorie Groen met de Florinilla® ‘Bella’[p]. Mardenkro won met de coating ReduFuse de Innovation Award in de categorie Techniek én de Press Award. Managing Director Jort Gerritsen van Mardenkro is dan ook een dubbel tevreden standhouder: “Door het winnen van die prijzen hebben we talloze malen gesprekken gehad met geïnteresseerde telers, distributeurs, voorlichters en andere partijen. De Horti Fair 2011 is dus voor ons een zeer geslaagde beurs.”

Ook andere standhouders tonen zich tevreden. Wouter Kuiper, algemeen directeur bij Kubo: “De weg omhoog is gevonden. Als we deze tendens vasthouden, wordt Horti Fair weer dé internationale beurs voor de tuinbouw.” “De positieve vibe is terug op de Horti Fair”, vertelt Mattijs Bodegom, Manager Marketing & Communications bij veredelaar Fides. “Er zijn vier stappen vooruit gezet.”

Ook bezoekers waardeerden de beurs enorm. Directeur Dechering “Vanmiddag feliciteerde Rob Baan van Koppert Cress me op de beurs met de woorden ‘Gefeliciteerd, je hebt met je team de Horti Fair weer op de kaart gezet’. Dit is een van de voorbeelden en is fantastisch om te horen.”

Horti Fair 2012

De Horti Fair 2012 vindt plaats van 30 oktober tot en met 2 november.

Klik hier voor de fotoreportage