Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
slechts klein deel oogst nu geëxporteerd

Pakistan: dadelexport kan oplopen tot 330 mln euro

ISLAMABAD, Pakistan – Het goed verwerken en verpakken van Pakistaanse dadels zou kunnen helpen om 330 mln euro aan inkomsten per jaar te genereren. Pakistan verdient nu ongeveer 38,5 mln euro per jaar aan de dadelexport. Dat geeft totaal niet weer hoeveel potentie de industrie heeft. 

Goede opslag- en verwerkingsfaciliteiten ontbreken
Het ontbreken van verwerkings- en verpakkingfaciliteiten die voldoen aan internationale eisen is een van de redenen dat de industrie zo weinig verdient. Verder speelt opslag ook een belangrijke rol. Schade door regen is een van de grootste oorzaken van schade aan de oogst. Tussen juli en augustus, als de rest van het land hoopt op regen, hopen de dadeltelers dat het droog blijft. 

16% slechts geëxporteerd
Jaarlijks produceert Pakistan rond de 535.000 ton dadels, daarvan wordt maar 86.000 ton geëxporteerd. De rest wordt of lokaal geconsumeerd, of gebruikt in de cosmetische industrie of vergaat door gebrekkige voorzieningen. 

Geen groei
Per hectare produceert Pakistan nog even veel als in 1999, de rest van de wereld heeft een stijging van 166% doorgemaakt. Duitsland, Denemarken, en de Arabische Emiraten reëxporteren dadels uit Pakistan. Verder importeren onder anderen Afghanistan, Engeland, Canada, India, Nepal en de Verenigde Staten ook het Pakistaanse fruit. De 300 verschillende soorten dadels, die in Pakistan voorkomen, zijn wereldwijd in trek. Toch kan er niet voldaan worden aan de vraag en door de gebrekkige verwerkingsfaciliteiten leveren de vruchten lang niet zo veel op.

































Publicatiedatum: