Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spruiten bah! gen ontdekt

ENGELAND – Het wel of niet lusten van spruitjes blijkt een genetische achtergrond te hebben. Het TAS2R38 gen, op chromosoom 7, regelt de smaakreceptoren voor PTC (phenylthiocarbamide). Receptoren in je tong reageren met verschillende stoffen en dat geeft dan een smaaksensatie. PTC, een stof die een bittere smaak heeft, reageert met een bepaalde receptoor die geactiveerd wordt door het TAS2R38 gen. Bij sommige mensen blijkt dit gen niet geactiveerd te zijn waardoor die mensen geen last hebben van de bittere bijsmaak. Dit werd door Arthur Fox in 1931 ontdekt. Tot 2003 konden het gen niet geïdentificeerd worden. 

Publicatiedatum: