Gratis fruitbakjes op Haagse basisscholen

Op de Haagse basisscholen Anne Frank, Erasmus, Springplank, Woonstede en Zuidwester worden in november gratis fruitbakjes uitgedeeld aan alle kinderen. Met dit initiatief wil gemeente Den Haag ouders en kinderen stimuleren tijdens de ochtendpauze te kiezen voor fruit. Na de actiemaand voeren scholen vaste fruitdagen in waarop de, door ouders gevulde, fruitbakjes mee naar school zullen worden gebracht. Deze focus op fruit maakt onderdeel uit van de Haagse Aanpak Gezond Gewicht.

In Bouwlust/Vrederust, de wijk waar de scholen liggen, heeft ongeveer één op de vier kinderen tussen 3 en 16 jaar overgewicht. Overgewicht op jonge leeftijd is de oorzaak van serieuze gezondheidsrisico’s op latere leeftijd.

De gemeente Den Haag pakt dit overgewicht in de wijk niet alleen aan. Stichting Mooi deelt tijdens kinderactiviteiten voortaan altijd fruit uit. Daarnaast is er voor de Haagse Aanpak Gezond Gewicht promotiemateriaal ontwikkeld dat wordt opgehangen bij bijvoorbeeld bibliotheken, groentemannen en supermarkten. Ouders en professionals kunnen in het Centrum voor Jeugd en gezin aan het Zonneoord terecht voor vragen over een gezonde leefstijl.

Bron: Infothuis.tv

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven