Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo Pels ontvangt citrus van Ruleta en Bonaparte

"Sinaasappelen en clementines goed gevraagd"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen is ook bij Leo Pels Import weer losgebarsten. Sinds een aantal weken heeft hij mandarijnen beschikbaar en deze week kreeg de importeur de eerste sinaasappelen binnen. Het citrus is dit seizoen volgens hem zoeter maar door de warmte wel minder op kleur. "De kwaliteit wordt echter elke dag een stukje beter", aldus Leo Pels.

De mandarijnen en sinaasappelen lopen tot nu toe aardig weg. "We mogen niet klagen", laat Leo weten. "Voor goed fruit wordt op dit moment goed betaald maar we kunnen niet al te optimistisch zijn." Hij verwacht dat de markt voor de sinaasappelen echter het gehele seizoen normaal zal verlopen. "Zeker de grove maten blijven de komende weken geld waard." Er zijn op het moment echter veel kleine maten beschikbaar, maar in de loop van het seizoen zal dit afnemen.Hij verwacht dat de prijzen dit seizoen vergelijkbaar zullen zijn met afgelopen jaar. "Het is al tientallen jaren een verdringingsmarkt", legt hij uit. "Ook met de volumes, die uit Marokko gaan komen, zal het dit jaar niet anders zijn." Volgens hem loopt Spanje altijd achter het fruit aan, omdat het na de pluk nog een aantal dagen nodig heeft om te rijpen. "Er wordt te vroeg geoogst maar men kan niet anders vanwege de naderende concurrentie."Voor meer informatie:
Leo Pels
Leo Pels Import
Marconistraat 16
3029 AK Rotterdam
Tel.: (010) 476 54 64
Fax: (010) 476 79 89