Chinezen willen groenten telen in Roemenië

China/Roemenië – Een groep Chinese investeerders uit de provincie Anhui wil graag landbouwgrond kopen of leasen in Zuid-Roemenië om van daaruit AGF te telen en verhandelen, aldus de voorzitter van de Roemeens Chinese Kamer van Koophandel Gabriel Ghelmegeanu.

'Vijf Chinese zakenmannen onder leiding van de voorzitter van het comité van agricultuur in de provincie Anhui zijn afgereisd naar Roemenië. Hier bezochten zij de zuidelijke landbouwgebieden op zoek naar investeringsmogelijkheden in de agricultuur en de Roemeense voedingssector, met name AGF. De leden van deze delegatie representeren grote commerciële bedrijven, AGF verwerkers en telers,' zo vertelde Ghelmegeanu.

De Chinese investeerders willen in de hele productieketen investeren van teelt, verwerking en verkoop. Hierdoor zijn ze geïnteresseerd in het kopen of leasen van grote stukken land en het opzetten van joint ventures.

De provincie Anhui heeft ongeveer 567 miljoen inwoners en is één van China's belangrijkste groente- en tarwe-teeltgebieden. 

De Roemeense Minister van Landbouw, Valeriu Tabara, sprak afgelopen week met de vicepresident van de China National Agricultural Development Group Corporation, Liu Liangjun. Het gesprek ging over de zakenmogelijkheden voor Chinese bedrijven in Roemenië in zowel de AGF sector en visserij als in onderzoek en ecologische landbouw. De Chinese zakenmensen toonden interesse in het Siret-Baragan Kanaal project en de mogelijkheid om een verscheidenheid aan wijnen uit Roemenië te importeren. 

De China National Agricultural Development Group Corporation omvat 16 dochterondernemingen in 14 landen wereldwijd waarvan 80 branches in China. Ze zijn met name actief in het telen van groenten en de zeevisserij.

Bron: actmedia.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven