Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BGB en Versdirect.nl bereiden fusie voor

De telersverenigingen BGB (Best Growers Benelux) en Versdirect.nl bereiden samen een verregaande samenwerking voor. Op 27 oktober en 31 oktober hebben beide
verenigingen hun leden geïnformeerd tijdens kantinebijeenkomsten. Op de gepresenteerde plannen voor een gezamenlijke toekomst in de AGF-sector is
positief gereageerd door de achterban.

Overeenkomsten

BGB en Versdirect.nl zijn beiden telersverenigingen die op dezelfde leest geschoeid zijn. Beide partijen hebben als primaire doelstellingen het rendement van de individuele teeltbedrijven verbeteren en een zo goed en breed mogelijk productenpakket van topkwaliteit op de markt brengen. Door samenwerking met sterke, ervaren handelsbedrijven hebben de telersverenigingen wereldwijde spreiding van afzet naar eindklanten.

Doelen

Met de bundeling worden efficiency en continuïteit gewaarborgd en verbeterd.
Belangrijker echter is dat de nieuwe coöperatie horizontale bundeling aan telerszijde realiseert en een verbetering van de marktstructuur oplevert. Door een groter areaal onder één commercieel beleid in te brengen in de samenwerking met vier sterke handelsbedrijven kan de levering aan eindklanten geoptimaliseerd worden.

Samenwerking met handelsbedrijven

BGB werkt momenteel voor de afzet van haar producten samen met marketingpartner Haluco BV terwijl de afzet van Versdirect.nl plaatsvindt in samenwerking met de handelsbedrijven Combilo BV, J.M. Levarht & Zn. BV en Scherpenhuizen BV. De nieuw te vormen coöperatie zal de samenwerking met deze handelsbedrijven continueren.
Door productstromen te coördineren en prestaties te meten wordt het maximale uit de markt gehaald. Deze manier van werken biedt de aangesloten telers zekerheid en betrouwbaarheid.

Tijdspad

In de aankomende weken zal een aantal zaken verder uitgewerkt worden om tot een principeovereenkomst te komen. Daarna zullen de leden van beide telersverenigingen zich in ledenvergaderingen officieel moeten uitspreken over de voorgenomen fusie.

Best Growers Benelux is een in 1999 opgerichte coöperatie van
momenteel 55 telers van glasgroenten met bij elkaar 300ha areaal.
Telerscoöperatie Versdirect.nl is een vereniging met bijna 80 telers van zowel glas- als vollegrondsgroenten (resp. 270ha en 265ha) en is ook opgericht in 1999.
Publicatiedatum: