Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelverwerker wint Tesco-prijs voor CO2 reducerende productie

Het Britse aardappelverwerkingsbedrijf Branston heeft een grote retailprijs gewonnen. Met deze prijs benoemt Tesco het bedrijf tot de leverancier met de beste technologische innovaties om de CO2 uitstoot te verminderen van 2011.
Vidyanath Gururajan, projectmanager bij Branston zei: ‘Deze prijs is heel belangrijk voor ons vanwege het feit dat Tesco extreem hoge milieueisen aan zichzelf en aan zijn leveranciers stelt. Gedurende de afgelopen jaren hebben we een verscheidenheid aan groene initiatieven onderzocht. Al onze projecten draaien om duurzaamheid, als het aankomt op de langetermijnperspectieven voor het milieu en op financieel vlak. ‘

Energiereductie
Branston heft een aantal projecten uitgevoerd die het bedrijf moeten helpen om het gebruik van grondstoffen terug te dringen. Een belangrijke prestatie is de speciaal gebouwde fabriek voor kant-en-klare voeding. Energie-efficiëntie is een integraal onderdeel van de ontwerpopgave. De fabriek recyclet warme lucht van de koelmachines en maakt gebruik van afvalpallets en gebroken aardappeldozen in een biomassaketel.

Biovergistingsinstallatie
Afval van de fabriek en afgekeurde aardappelen uit de verse-aardappelfabriek worden gebruikt in een nieuwe anaerobe biovergistingscentrale , die bijna 400 kW elektriciteit produceert. Branston investeerde 2 miljoen pond in de centrale en is nu in staat om het elektriciteitsverbruik te verminderen met 40% in Lincoln. Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in een innovatieve water-recycling-technologie, die volledig is geïntegreerd met de centrale in Lincoln. Dit stelt hen in staat om het water te recyclen dat wordt gebruikt voor het wassen van aardappelen evenals het water dat vrijkomt bij het anaerobe afbraakproces. Hierdoor wordt er momenteel 60% minder water gebruikt in Lincoln. Hier waren ze zo van onder de indruk dat er nog eens een miljoen pond is geïnvesteerd om een soortgelijk recyclesysteem te installeren in hun vestiging in the South West.

Bron: potatobusiness.com

Publicatiedatum: