Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder tomaten naar Duitsland

Tot en met week 38 (25 september) ligt de export van Nederlandse tomaten 4% achter op vorig jaar. Met name naar Duitsland (-11%) is minder uitgevoerd. Ook het Verenigd Koninkrijk (-6%) en Frankrijk (-21%) namen minder af. De export naar Polen (+3%), Zweden (+3%), Italië (+5%), Tsjechië (+47%), Rusland (+63%) en Spanje (+24%) is wel toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Na de forse dip in de uitvoer naar Duitsland in de eerste 2 weken van juni is de tomatenuitvoer naar Duitsland wel weer opgeveerd maar ook in juli en augustus blijft er een achterstand in vergelijking met 2010. De export van tomaten uit het belangrijke Spaanse productiegebied Almeria is, na een forse piek in maart en april, in mei en vooral juni weggezakt.



Duitsland

Op de Duitse groothandelsmarkten zijn de prijzen voor grove trostomaten over het algemeen niet hoger geweest dan in 2009 en een stuk lager dan in 2010. Bij de fijne trostomaten (<50 gram) is het prijsverloop anders, tot en met april lagen de prijzen hoger dan in 2009 en 2010, waarna er tijdens de EHEC-crisis een paar weken waren met lagere prijzen. Daarna is het prijsniveau van fijne trostomaten vergelijkbaar geweest met 2010 en duidelijk hoger dan in 2009. Bij de belangrijkste Duitse supermarktformules zijn de prijzen voor trostomaten na week 40 gestegen.

Nederland

Bij de Nederlandse supermarkten zat er de afgelopen weken geen stijgende lijn in de prijs van trostomaten. In week 42 en 43 zijn er landelijke prijsacties geweest met trostomaten, cherrytomaatjes en romatomaten. De prijzen varieerden van € 1,38/kg voor trostomaten tot € 3,96/kg voor cherrytomaatjes.

Klik hier voor het volledige marktbeeld.

Bron: Productschap Tuinbouw
www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: