Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge notering in Hillenraad-100 te danken aan stabiele bedrijfskoers

Van der Kaaij / Red Star Group ziet ambitieus ondernemerschap wederom beloond

De bekendmaking van de Hillenraad-100 op 28 oktober leverde voor de Red Star Group zeer bevredigende resultaten op. Het bedrijf steeg van de 25e naar de 21e plaats in de ranking en bleek hiermee – net als in 2010 – de hoogst genoteerde groenteteler. De In De Lier gevestigde Red Star Group ziet de uitkomst als een bevestiging van de enige jaren geleden ingezette koers, die volledig is gericht op het verkennen en verzilveren van nieuwe kansen in de AGF-markt.
Het Hortigala stond dit jaar in het teken van Reputatie. Reputatie wordt belangrijker dan ooit voor succesvol ondernemen. De Red Star Group is er de afgelopen jaren in geslaagd om het aanbod te leveren dat past bij de vraag en de behoefte van de klant.

Dirk van der Kaaij, directeur van Kaaij Group is ingenomen met het resultaat. “Ik ben erg trots op dit resultaat, we hebben deze stijging gezamenlijk gerealiseerd. Ons bedrijf heeft de laatste jaren op meerdere momenten zijn nek uitgestoken. Zo zijn we gekomen tot nieuwe distributie- en verkoopmodellen, die ons bedrijf in een groeiversnelling hebben gebracht. Wij zetten daarbij vooral in op kwalitatieve groei, zowel in teelt als in verpakking en internationale distributie. Red Star is een merk dat niet meer is weg te denken in de internationale tomatenmarkt.”

De EHEC-crisis van 2011 is voor vele collega bedrijven een rem gebleken op de ondernemersambitie. Bij van der Kaaij/Red Star Group blijft men echter vasthouden aan de toekomstgerichte koers. Van der Kaaij: “Natuurlijk hebben wij ook veel last ondervonden van deze crisis. Wij geloven echter dat we alleen kunnen overleven door innovatieve stappen naar voren te maken. Crisis of geen crisis. Sterker worden door in de toekomst nog beter te presteren. De EHEC-crisis heeft eens te meer aangetoond dat een nieuw fundament onder de nationale glastuinbouw noodzakelijk is. Ons nieuwe kassenproject in Dinteloord, dat binnenkort van start gaat en waarbij we van de nieuwste kastechnologie gebruik willen maken, wil hiertoe bijdragen. Glastuinbouwers zullen eens te meer moeten aantonen dat hun producten een onbetwistbare kwaliteit hebben, gekoppeld aan een goede prijsstelling. Wij verwachten veel van deze investering.”

De gebroeders van der Kaaij zien de toekomst, en daarmee ook de Hillenraad-100 in 2012, met vertrouwen tegemoet!

Opvallende noteringen

Opvallend in de 'hitlijst' van de Nederlandse glastuinbouw zijn de sterke top 10-posities voor de Royal Lemkes Group (van 7 naar 5) en Enza Zaden (van 9 naar 7). Terug in de top 10 is ook Waterdrinker op nummer (van 12 naar 9).

De winnaar in de categorie grootste stijger is dit jaar Florensis 35 (47) maar ook voor Vezet 70 (82) en Greenco 76 (88) en een opvallend hoge notering. Andere grote stijgers zijn Incotec Group 33 (41), Wayland Groep 52 (60), Plantenkwekerij Vreugdenhil 60 (69), Hoogendoorn Group 62(71), Noviflora 65 (73), Sjaak van Schie 83 (92) en Delft Research Group 88 (98).

De lijst bevat zeven nieuwe namen. De winnaar in de categorie hoogste nieuwkomer is Nunhems Zaden op 75. Van Dillewijn Groep op 81, Decorum Plants op 86, Looije tomaten op 87, Frans van Zaal Totaal Techniek op 97 en Leliekwekerij De Plas op 99. De absolute nummer 100 is dit jaar Advisor ICT Solutions, waarmee het eerste software bedrijf zijn entree maakt.

Jonge Bedrijven Klassement
Voor het tweede jaar het Jonge Bedrijven Klassement. Wederom een selectie van 10 veelbelovende nieuwkomers in de sector. Bedrijven in dit klassement zijn maximaal 7 jaar oud en hebben in korte tijd hun bestaansrecht bewezen. Ze zijn het bewijs van vernieuwing in de sector. De top 3 van het nieuwe klassement ziet er als volgt uit:
Willem&Drees op 1, Addenda op 2 en Plantlab op 3.

Verslogistiek

Nieuw dit jaar is de vers logistiek top 10. Een selectie van 10 toonaangevende bedrijven in de verslogistiek. Deze bedrijven leveren een belangrijke bijdrage aan de sector. Met een positie als Europese versleverancier zijn dit de bedrijven die zorgen dat de producten op de juist wijze worden aangeleverd bij de klant. De top 3 van het nieuwe klassement ziet er als volgt uit: Post-Kogeko Logistics op 1, De Winter Logistics op 2 en Van Dongen Transport op 3.

De top 10 van 2011
1 (2) Dutch Flower Group
2 (1) Rijk Zwaan
3 (3) FloraHolland
4 (4) Univeg
5 (7) Royal Lemkes Group
6 (5)Fleura-Metz
7 (9) Enza Zaden
8 (6) Haluco
9 (12) Waterdrinker
10 (8) Bunnik Plants
Voor de volledige lijst, kijk op www.hillenraad.nl.
Publicatiedatum: