Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitoogst met robots stap dichterbij

De technologie om fruitplukkers te vervangen met robots komt steeds dichter bij. Een van de drempels die overkomen moet worden, is de moeite die robots hebben met het identificeren van rijpe vruchten. Dat probleem is nu te voorkomen. Door een combinatie van radio, terahertz en infraroodgolven te meten kan het nieuwe apparaat de waterhuishouding in groenten en fruit meten en zo ook zien of er geoogst kan worden. De technologie, ontwikkeld door het National Physical Laboratory (NPL), maakt het mogelijk groente en fruit beter te beoordelen. De golven hebben namelijk geen last van bladeren die in de weg zouden kunnen zitten. De golven die gebruikt worden gaan namelijk door de meeste stoffen heen, behalve water. Met de technologie kan het fruit sneller beoordeeld worden.

Ook zou het systeem gebruikt kunnen worden om ziekten te vinden en om te beoordelen of het gewas misschien andere mest of meer water nodig heeft. Daardoor is de technologie breed in te zetten als continue monitor. NPL is twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen van het systeem. De grootste uitdaging was de resolutie hoog snel hoog genoeg te krijgen. Anders was het systeem niet zinvol. De volgende stap is het patenteren van de technologie en de technologie te ontwikkelen om als sensor op bijvoorbeeld tractoren gezet te kunnen worden. Het aantal foute meldingen moet ook omlaag.

Publicatiedatum: