Uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in Nutrition Research, blijkt dat het drinken van pure sinaasappelsap de nutriënthoeveelheid en de kwaliteit van het voedselpatroon van kinderen verbetert. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tussen de 2 en 18 jaar baat hebben bij het drinken van 100% puur sinaasappelsap. De kinderen hebben genoeg van de vijf belangrijke voedingsstoffen, namelijk vitamine C, foliumzuur, magnesium, vezels en kalium.
In de VS wordt vaak te weinig van deze voedingsstoffen geconsumeerd. Verder zijn de kinderen gemiddeld gezonder en krijgen ze volgens EAR (Estimated Average Requirement) voldoende binnen. Niet één van de deelnemers aan het onderzoek zat onder het EAR, in tegenstelling tot niet-gebruikers waarbij 30 procent er onder zat. Ook het verdere dieet van de kinderen is beter (gemeten met HEI-2005 (Healthy Eating Index)). Het onderzoek is het eerste van zijn soort, dat een representatieve groep op nationaal niveau heeft onderzocht.

Abonneren
Vacatures
"Tweetende AGF'ers"
Top 5 - gisteren
- Uit de oude doos: "Alleskunner" Hans Rijnhout
- Perenoogst 2022 zal naar verwachting onder het Europese potentieel blijven
- Agro Businessclub Westland krijgt kijkje in de keuken bij Growers United
- Ruim 26 jaar cel geëist tegen hoofdverdachte voor afpersen en aansturen aanslagplegers De Groot fresh group
- Ton van Veen (Jumbo) over overnames, retailmedia en stijgende prijzen
Top 5 - afgelopen week
- Van Oers United opereert voortaan onder een nieuw label: Primeale United
- Frank van Kleef treedt terug uit directie Royal Pride Group
- Fotoreportage Finse supermarkten
- "Belgische veilingen onverminderd populair bij Hollandse kopers"
- Supply manager verruilt vaste baan in het fruit voor ziekenhuisschip Global Mercy