Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Puur sinaasappelsap goed voor kinderen

Uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in Nutrition Research, blijkt dat het drinken van pure sinaasappelsap de nutriënthoeveelheid en de kwaliteit van het voedselpatroon van kinderen verbetert. Uit onderzoek blijkt dat kinderen tussen de 2 en 18 jaar baat hebben bij het drinken van 100% puur sinaasappelsap. De kinderen hebben genoeg van de vijf belangrijke voedingsstoffen, namelijk vitamine C, foliumzuur, magnesium, vezels en kalium.

In de VS wordt vaak te weinig van deze voedingsstoffen geconsumeerd. Verder zijn de kinderen gemiddeld gezonder en krijgen ze volgens EAR (Estimated Average Requirement) voldoende binnen. Niet één van de deelnemers aan het onderzoek zat onder het EAR, in tegenstelling tot niet-gebruikers waarbij 30 procent er onder zat. Ook het verdere dieet van de kinderen is beter (gemeten met HEI-2005 (Healthy Eating Index)). Het onderzoek is het eerste van zijn soort, dat een representatieve groep op nationaal niveau heeft onderzocht.

Publicatiedatum: