Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Johannes Lachi (Exotimex): Stabiele gembermarkt

"Maar liefst 45% gekort op knoflookimport"Tholen - "De vraag naar knoflook is redelijk stabiel. In China dalen de prijzen weliswaar iets, maar ik verwacht niet dat dit in Nederland zijn effect zal hebben op de markt", zegt Johannes Lachi van Exotimex. De geïmporteerde volumes liggen echter op een veel lager niveau, want de traditionele Hollandse knoflookimporteurs zijn tot maar liefst 45% gekort op de vergunde aanvragen. "We doen er alles aan om via Freshfel en Frugi Venta antwoorden te krijgen uit Brussel, maar tot op heden krijgen we nul op het rekest!"De aanvragen, die worden bepaald op basis van het gemiddelde importvolume van de laatste drie jaar, zijn volgens de importeur dubieus en hij heeft dan ook Brussel gevraagd deze economisch te verklaren. "Ook kijken we of we op basis van de Wet Openbaarheid Bestuur helderheid kunnen krijgen, want als dit zo doorgaat, worden we als traditionele importeurs in de komende jaren buitenspel gezet."Gember

Voor gember gelden dergelijke licenties niet en er komen dan ook stabiele volumes binnen. "Ik verwacht de komende weken minder gember uit China, omdat het product te nat wordt, maar dat vangen we wel op met de Braziliaanse gember, die van excellente kwaliteit is", besluit Johannes. "De gember is weliswaar niet duur, maar wel stabiel op een redelijk niveau."

Voor meer informatie:
Exotimex Europe
Johannes Lachi
Transportweg 15
2742 RH Waddinxveen
Tel.: (0180) 45 46 54
Fax: (0180) 45 46 56
www.exotimex.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.