Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Belangrijkste winst is voor het milieu"

Total Produce integreert in Rotterdam aanvoerproces met binnenvaartschepen

Total Produce BV probeert de ecologische voetafdruk van zijn logistieke operaties steeds meer te verkleinen. Het bedrijf heeft nu in de haven van Rotterdam zijn aanvoerproces met de binnenscheepvaart geïntegreerd. Als een van de weinige aan de kade gelegen bedrijven voor versproducten is Total Produce BV perfect geplaatst om met dit nieuwe initiatief te beginnen. Het is een naadloos proces. Bij aankomst worden containers met meloenen, ananassen en een grote reeks citrusvruchten rechtstreeks van binnenkomende schepen op klaarliggende binnenschepen geladen.



Deze containers worden dan langs de Maasvlakte naar de pakhuizen van Total Produce vervoerd, die zich op slechts 10 meter afstand van de havenkant bevinden. Vervolgens worden de containers uitgeladen, klaar voor onmiddellijke distributie en/of verder toevoerketenbeheer met weinig tot geen onderbreking. “De belangrijkste winst is voor het milieu” verklaart Petra Wielaard, Logistics Manager van Total Produce B.V.



"Vijfentachtig procent van de containers die bij ons binnenkomen wordt nu op deze manier vervoerd. Zo zijn tot dusver zo’n duizend containers van de weg gehaald, die vroeger elk een afstand van vijfendertig tot honderdtien kilometer via de weg moesten afleggen, afhankelijk van de terminal. Dit levert een belangrijk dividend op gezien de verminderde kooldioxide-uitstoot”.

Bovendien wordt de hantering verminderd en blijven de doelmatigheid en de directheid van de toevoerketen behouden. "Er bestaat geen twijfel dat we allemaal, onze consumenten, onze klanten en ook wij bij Total Produce, steeds bewuster zijn geworden van onze collectieve impact op het milieu", voegt mevrouw Wielaard toe, "Total Produce zet zich ervoor in mogelijkheden te identificeren om onze kooldioxidevoetafdruk te verkleinen, zonder op kwaliteit in te leveren. Daarom zijn we trots op deze innovatie. We erkennen daarbij wel dat het slechts een stap is in een voortdurend proces om een steeds slankere toevoerketen te leveren die nog milieuvriendelijker is."

Voor meer informatie:
www.totalproduce.com
info@totalproduce.com
Publicatiedatum: