Versmarketingbureau STR3TCH lanceert op 1 november 2011 tijdens de Horti Fair een nieuw magazine voor de groente- en fruitketen. De naam van dit nieuwe magazine - dat zes keer per jaar zal verschijnen - is CHAIN (keten). Het onderscheid ten opzichte van andere magazines is het feit dat CHAIN bij alle spelers in de voedingsketen komt.
Voormalig hoofdredacteur van vakblad Groenten & Fruit en Vakblad AGF Roger Abbenhuijs is hoofdredacteur van CHAIN. John van de Sluis en Maurice Wubben van Str3tch zijn de uitgevers van CHAIN.

Doel van het magazine is om achtergronden, analyses en best practices in de wereld van groente en fruit ketenbreed voor het voetlicht te brengen en om daarmee de kennis- en informatie-uitwisseling tussen telers, handel, logistiek en retail/groenteman/foodservice, de laatste schakel voor de consument, te verbeteren. Uiteindelijk moet dit resulteren in een betere prestatie van groente- en fruitketens, waardoor meer consumenten groente en fruit gaan waarderen en consumeren. CHAIN wordt nadrukkelijk geen nieuwsmedium maar behandelt in allerlei rubrieken onderwerpen die spelen in de keten. Het magazine omvat ongeveer 64 pagina’s, waarbij ook beeld een belangrijk rol speelt.

STR3TCH wordt bij dit initiatief gesteund door de brancheorganisaties LTO Groeiservice, Vollegrondsgroentenet, Frugi Venta en ADN. Met deze organisaties zijn afspraken gemaakt over toezending van het magazine naar de leden, waardoor de dekkingsgraad /verspreiding van het magazine efficiënt kan worden gerealiseerd. Uniek is dat CHAIN het eerste versmagazine wordt dat ook gratis wordt gestuurd naar 4.500 supermarktwinkels in Nederland.

Het eerste nummer wordt gelanceerd tijdens de tuinbouwvakbeurs Horti Fair in Amsterdam. Daar zal beursvoorzitter, vice-voorzitter van Greenport Nederland en burgemeester van Lansingerland Ewald van Vliet samen met ‘de consument’ het eerste nummer in ontvangst nemen.