Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Radder teelt 's werelds duurste specerij

Biologisch geteelde saffraan van Hollandse bodem

Het is Frank en Monique Radder, van kwekerij Radder gelukt om Saffraan op Nederlandse bodem biologisch te telen. En, de eerste Saffraan van dit seizoen is leverbaar, een ware primeur. Saffraan heeft een omgekeerde cyclus. In de zomer, waar Saffraan oorspronkelijk groeit (klein Azië) is het rond de 40 °C. Dan gaat Saffraan in rust, voedt het knolletje zich en sterft het plantje af. In de milde winter komt Saffraan tot bloei. In Limburg is dat rond eind oktober, begin november.Saffraan is 's werelds duurste specerij. De drie stempeltakjes van de Crocus sativus L. worden geoogst. De stempeltakjes zijn uiterst dun, klein en fragiel. Het oogsten van deze stempeltakjes kan alleen handmatig. Na de oogst moeten de stempeldraadjes gedroogd worden. Enkele stempeldraadjes zijn voldoende om een gerecht (risotto, paella en zo verder) op kleur, geur en smaak te brengen. Voor 1 kilogram saffraan zijn zo'n 300.000 bloemen nodig.


Hoe te verkrijgen?

Via Rungis, Ecoville en Eyserhalte is het mogelijk deze mooie zware planten, met veel knop in pot te verkrijgen. Na deze partij verwachten we dat er nog een tweede oogst geleidelijk zal vrijkomen. Maar het is schaars en zeer kort verkrijgbaar, dus wacht niet te lang.

Niet alleen voor de smaak, ook de decoratieve waarde van het Saffraancrocus plantje is de moeite waard. Potten Saffraan worden zoveel mogelijk in 'knopstadium' geleverd, zodat u zolang mogelijk van dit bijzonders kunt genieten.Neem voor meer informatie contact op met Rungis b.v.:

Handelscentrum ZHZ 48
2991 LD Barendrecht
+31 180617899
verkoop@rungis.nl
Publicatiedatum: