Meer vraag naar grote maten

Duitse retailers stappen over op Spaanse sinaasappels

Tholen – Volgens het Duitse marktonderzoeksbureau AMI zal een gedeelte van de Duitse retail in week 43 overstappen van Zuid-Afrikaanse op Spaanse sinaasappelen. In de teeltgebieden in het zuiden van Spanje zijn al genoeg Navelina's beschikbaar. Bij voortzetting van het goede afzettempo zullen de voorraden uit Zuid-Afrika op tijd weg zijn, zodat er geen prijsverstorende overlap zal zijn met de Zuid-Europese sinaasappelen. Hier in de EU stapelen zich zoals elk jaar, net voor de lage importtarieven op 15 oktober vervallen, de volumes van overzeese sinaasappelen zich op.

Het aanbod bestaat vooral uit de kleinere maten van 88-105. Met betrekking tot het startende Spaanse seizoen is de vraag naar kleine maten Valencia Late matig. Tegelijkertijd stijgen de prijzen voor de grotere beschikbare maten van de 40-48'ers. Speciale aanbiedingen met importsinaasappelen uit Zuid-Afrika lopen nog door tot in week 42 bij de detailhandel. Bij zes ketens en bij regionale supers zijn sinaasappelen in de reclame. De aanbiedingen vermelden prijzen van 1,18 tot 1,99 € per kilo. In de hogere prijsklasse worden bepaalde merken en biologische sinaasappelen verkocht.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.