Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse bessensector bundelt krachten

Zuid-Afrikaanse bessentelers worden samengevoegd met de oprichting van een nieuwe organisatie. De South African Berry Producers Association (SABPA) is de eerste succesvolle organisatie in het land die de diverse activiteiten in de sector coördineert. Trevor McKenzie, voorzitter van SABPA laat weten dat de organisatie een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van de Zuid-Afrikaanse bessensector.

De vraag naar bessen is wereldwijd gestegen, mede door de positieve gezondheidseffecten van het fruit die in de media breed worden uitgemeten. Nu is de bessensector in Zuid-Afrika nog één van de kleinere, maar heeft veel potentie. De organisatie roept telers van blauwe bessen, frambozen en zwarte bessen op lid te worden van de organisatie.

SABPA zal zich naast promotie van de sector ook bezighouden van onderzoek, informatievoorziening, en marketing om de verkoop en consumptie van de bessen zowel lokaal als internationaal te stimuleren. Momenteel zijn er ongeveer 40 tot 50 telers van bessen door het hele land, waarvan er 12 tot 15 verantwoordelijk zijn voor 98% van de totale verse productie. Het merendeel van de bessen wordt geëxporteerd naar Europa en het Verenigd Koninkrijk. De sector is ook op zoek naar nieuwe exportmarkten.