Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arno van den Oord van Champoord:

"Vraag naar champignons wisselvallig tot stabiel"

Tholen - De champignonmarkt ligt al enkele weken op een normaal niveau. "Van wisselvallig tot stabiel, maar veel pieken hebben we niet gehad", zegt Arno van den Oord van Champoord uit Ammerzoden. Nog altijd is de concurrentie vanuit landen als Polen groot en er zijn ook weinig afzetlanden, die wat extra vraag hebben."



De prijs van de witte champignons ligt tussen de 1,50 en 1,80 euro. Arno verwacht dat de komende weken, de markt zo een beetje door zal lopen. "Ook de afzet van de speciale paddenstoelen ligt op een normaal niveau, wat dat betreft is het bij alle variƫteiten een beetje hetzelfde."



In verband met extreem hoge prijzen en beperkte beschikbaarheid van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van compost voor de champignonteelt, maakte leverancier CNC afgelopen vrijdag bekend de prijs van doorgroeide compost te verhogen. "Dat heeft zowel voor de telers, als voor de firma Champoord zeker gevolgen", verwacht Arno.



Voor meer informatie:
Arno van den Oord
Champoord bv
Uilecotenweg 7
5324 JT Ammerzoden
Tel. 073 599 17 54
Fax 073 599 38 26
www.champoord.nl