Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Nowakowski van Genesis Fresh:

"Pools fruit kan concurreren met westerse leveranciers"

Tholen - Na de slechte oogst in 2010 is dit jaar 2,3 tot 2,6 miljoen ton fruit geoogst in Polen. Na een droge lente en een warme, zonnige zomer en optimale temperaturen voor de kleuring tijdens de oogst zijn de telers optimistisch over de afzet van een kwalitatief zeer goede fruitoogst. "Voor wat betreft de maat en de kleur doen de Poolse appels kwalitatief niet onder voor de West-Europese uit België, Nederland of Frankrijk. Polen kan zowel met gelegde een-laags en los in de doos verpakte appels de concurrentie aan", zegt Jan Nowakowski van Genesis Fresh.


Champion – zoet en knapperig Jonagored – populair ras in Europa

Vooral in het oosten van Polen is dit jaar de opbrengst en de kwaliteit van het fruit uitstekend. In het westen van het land is er wel nachtvorstschade opgetreden tijdens de bloei en is de opbrengst minder.Genesis Fresh is een gevestigde leverancier en distributeur van Poolse appels. Samen met vijf teeltbedrijven kunnen ze dit seizoen 2011/12 ruim 100.000 ton fruit aanbieden. Volgens Jan Nowakowski van Genesis zijn ze door de goede samenwerking met betrouwbare telers in staat om fruit te leveren wat aan de hoogste specificaties van de afnemers voldoet. Het motto is dan ook: 'Altijd topkwaliteit, altijd op tijd en altijd eerlijk handelen'.

De perenoogst in Polen is dit jaar met 63.000 ton iets groter dan vorig seizoen, maar kleiner dan in 2009 en 2008. De telers met rassen als Conference en B.A.Lucas hebben goede contacten met de oostelijke buurlanden en ook voldoende volume om aan de vraag te voldoen. Een deel van de productie wordt ook op de Scandinavische en Duitse markt afgezet.

Voor meer informatie:
Genesis Fresh
tel: + 48 22 378 34 05
tel/fax: + 48 22 414 41 01
mob: + 48 512 64 53 55
e-mail: j.nowakowski@genesisfresh.com
www.genesisfresh.com
Publicatiedatum:
Auteur:
©