Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ontwikkeld in samenwerking met Rijk Zwaan

Dole biedt nieuwe slavarieteiten aan

Naast haar Extra Veggie salades heeft Dole Fresh Vegetables twee nieuwe bijzondere salades. De twee nieuwe varianten zijn een “red butter” en “green butter whole heads” salade en de tweede is “green butter” en “green oak” salade. De verpakking houdt de twee sla-soorten apart en de bladeren zijn ook niet voorgesneden. Beide varianten zijn binnenkort te koop en het bedrijf verwacht meer combinaties uit te brengen. In Europa werd de babyblaadjes sla al een paar jaar verkocht, maar hij komt nu ook uit in de VS en Canada.



Van de sla is gemakkelijk iets culinairs te maken en het is te gebruiken bij elk etentje. Dole richt zich op de niche markt tussen traditionele, onverwerkte sla en geheel voorgesneden combinaties. Over de combinaties, die gebruikt worden, is goed nagedacht. Zo is “red butter” bijvoorbeeld zoet en nootachtig, terwijl green oak wat sterker van smaak is met iets pikants bijna. Op de verpakking staat een smaakbeschrijving van elke sla, de voedingswaarde en bewaartips. Dole ontwikkelde de combinaties samen met Rijk Zwaan Company, die zaden produceert.

Bron: The Packer
Publicatiedatum: