Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opmars amandelpaddenstoelen

In Azië worden ze al langer gekweekt en gegeten en nu zijn ze ook in Europese keukens aan een opmars bezig: amandelpaddenstoelen. Met hun heerlijke amandelsmaak en -aroma geven ze gerechten een exclusief karakter. Zowel vers als verwerkt in gerechten verspreidt de amandelpaddenstoel een heerlijk amandelaroma. De paddenstoel heeft een stevige bite en laat bij bereiding relatief weinig vocht los.



In de volgende video maakt tweesterrenchef Menno Post van Ron Blaauw Restaurant in Amsterdam een gerecht met kooi-eend, pompoen en amandelpaddenstoelen. In het eerste deel van de film maakt u kort kennis met de teelt van amandelpaddenstoelen: http://www.foodtube.nl/video/1566/Amandelchampignon

Van Nederlandse bodem

De amandelpaddenstoel wordt sinds kort op kleine schaal in Nederland geteeld. Twee kwekers die aan de slag zijn gegaan met de teelt van deze bijzondere paddenstoel zijn Ingrid Veeke uit Standdaarbuiten en Geert-Peter de Rijk uit Rossum (Gld.). Ingrid: “We telen de amandelpaddenstoelen in speciale teeltcellen op compost die is afgedekt met een laagje dekaarde. Iedere amandelpaddenstoel wordt afzonderlijk met de hand geoogst.”



Publicatiedatum: