Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsdeal Moskou en oud-Sovjetstaten

Rusland heeft met zeven voormalige Sovjetstaten afspraken gemaakt over een vrijhandelszone. Daardoor vervallen import- en exportbelastingen voor handel tussen Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Armenië, Moldavië, Kirgizië en Tadzjikistan. Welke producten onder de nieuwe regels gaan vallen, is nog niet bekend.

De deelname van Oekraïne aan de vrijhandelszone wordt gezien als opvallend, omdat dat land eerder juist toenadering zocht tot de Europese Unie. Oekraïne is zich onder huidig president Janoekovitsj weer meer gaan richten op de relatie met Moskou.

'Concurrerender'

De Russische premier Poetin heeft gezegd dat het oprichten van een handelszone de economieën van de deelnemende landen concurrerender zal maken. De parlementen van alle landen moeten nog instemmen met de vrijhandelszone. Als dat gebeurt, is de zone met ingang van 2012 een feit.
Publicatiedatum: